• Ελληνικά
  • English

full logo

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρχανών - Ρούβα - Γουβών διοργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα και επιμορφωτικές δράσεις για μαθητές και εκπαιδευτικούς με θέματα από την Εκπαίδευση για την Αειφορία, στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΚΠΕ)-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» και του υποέργου 2, Άξονας προτεραιότητας 6, στις περιφέρειες σε μετάβαση και μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

HOME arrow MEETINGS-SEMINARS arrow 2011-2012 arrow Σεμινάριο Εκπαιδευτικών 4&5 Νοεμβρίου 2011

 
 
 
 
 
 
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 4-5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011

                  Παρουσιάσεις εισηγήσεων

 

Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων στο θεματικό έτος. Σφακιανάκη Μαρία.

 

Παραγωγικές Διαδικασίες στα τρόφιμα και επιπτώσεις στην υγεία του καταναλωτή. Κουλούρης Στέλιος.  

 

Από το σχεδιασμό στην υλοποίηση προγράμματος για την προαγωγή της υγείας, του πολιτισμού και του περιβάλλοντος. Στεφανάτου Εύα.

 

Η κουλτούρα της υγείας και τα μέσα επικοινωνίας. Ζαχαράτου Αγγελική. 

 

Υγεία και παραγωγικές διαδικασίες στα προγράμματα του Κ.Π.Ε. Ανωγείων. Κεφαλογιάννη Ζαχαρένια.

 

Κίνδυνοι στο βουνό και στο πεδίο. Πρόληψη και αντιμετώπισή τους. Αλατσάκης Γιώργος. 

 

 Προτεινόμενο Φαρμακείο. Αλατσάκης Γιώργος.

 

 

                       Φωτογραφίες σεμιναρίου

 

 

ΘΕΜΑ: «Επιμορφωτικό Σεμινάριο Εκπαιδευτικών του ΚΠΕ Αρχανών με τίτλο: «Σχεδιάζοντας Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων στην Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη. Θεματικό έτος: Υγεία και παραγωγικές Διαδικασίες»

Σας ενημερώνουμε ότι το ΚΠΕ Αρχανών σε συνεργασία με τους Υπεύθυνους Σχολικών δραστηριοτήτων των Δ/νσεων Π/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Ν.Ηρακλείου διοργανώνει Επιμορφωτικό Σεμινάριο εκπαιδευτικών την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου (απόγευμα) και το Σάββατο 5 Νοεμβρίου (πρωί) στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Αρχανών (Παλαιό κτίριο Δίας, Αρχάνες). Το Σεμινάριο θα είναι διάρκειας 10 διδακτικών ωρών και απευθύνεται σε ογδόντα  (80) εκπαιδευτικούς Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης (40 εκπαιδευτικοί Π/θμιας Εκπ/σης και 40 εκπαιδευτικοί Δ/θμιας Εκπ/σης)  του Ν.Ηρακλείου. Στόχος του σεμιναρίου είναι η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στην υλοποίηση των προγραμμάτων Σχολικών δραστηριοτήτων σχετικά με το θεματικό έτος «Υγεία και παραγωγικές διαδικασίες» και η συμμετοχή τους σε βιωματικές δραστηριότητες.   

Οι αιτήσεις συμμετοχής των εκπαιδευτικών θα σταλούν ηλεκτρονικά ή με fax στους υπεύθυνους των Δ/σεων του νομού Ηρακλείου (Στεφανάτου Εύα και Ζαχαράτου Αγγελική) μέχρι και την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2011.  

Οι υπεύθυνοι θα αποστείλουν τη λίστα των εκπαιδευτικών μέχρι την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου.

      

Πρόγραμμα Σεμιναρίου

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου (Απόγευμα)

16:00-16:30 Προσέλευση -εγγραφές

16:30-16:45 Χαιρετισμοί

16:45- 17:05 Σφακιανάκη Μαρία, Υπεύθυνη του ΚΠΕ Αρχανών,  «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων στο θεματικό έτος»

17:05-17:25    Κουλούρης Στέλιος, ΕΦΕΤ, Τεχνολόγος τροφίμων, τμήμα αξιολόγησης  και κρίσεων της Περιφερειακής Δ/νσης Κρήτης, «Παραγωγικές διαδικασίες στα τρόφιμα και επιπτώσεις στην υγεία του καταναλωτή» 

17: 25- 17:45  Στεφανάτου Εύα, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Από το σχεδιασμό στην υλοποίηση προγράμματος για την προαγωγή της υγείας, του πολιτισμού και του περιβάλλοντος»

17:45-18:05 Αγγελική Ζαχαράτου Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  «Η κουλτούρα της υγείας και τα μέσα επικοινωνίας»

18:05- 18:30 Ερωτήσεις

18:30-18:50 Διάλειμμα (Καφές-Μπουφές)

18:50-19:10 Κεφαλογιάννη Ζαχαρένια, Υπεύθυνη του ΚΠΕ Ανωγείων «Υγεία και παραγωγικές διαδικασίες στα προγράμματα του ΚΠΕ Ανωγείων» 

19:10-19:30 Αλατσάκης Γιώργος, Εκπαιδευτικός Τεχνικής Εκπαίδευσης, Εκπαιδευτής Πρώτων βοηθειών, «Κίνδυνοι στο βουνό και στο πεδίο. Πρόληψη και αντιμετώπιση τους»

19:30-19:50 Ερωτήσεις

19:50- 21:00 Βιωματικές Δραστηριότητες στα προγράμματα Σχολικών δραστηριοτήτων από την Παιδαγωγική ομάδα του ΚΠΕ Αρχανών. (Γκιουρέμου Καλλιόπη,  Κριτσωτάκη Φρίντα, Μπαγιάτη Ειρήνη, Χατζάκης Στέργιος)

 

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011 (Πρωί)

9:00-9:30 Προσέλευση εκπαιδευτικών

Α ομάδα

9:30- 10:30  Δασκαλάκης Παύλος, Υπεύθυνος ΚΠΕ Ιεράπετρας, Μυλωνάκης Ευστράτιος, Αναπληρωτής ΚΠΕ Ιεράπετρας. Βιωματικό εργαστήριο «Αντιπαράθεση απόψεων» 

Β ομάδα

10:30-11:30   Παιδαγωγική ομάδα του ΚΠΕ Αρχανών  (Γκιουρέμου Καλλιόπη,  Φρίντα Κριτσωτάκη, Μπαγιάτη Ειρήνη, Στέργιος Χατζάκης) «Τέχνη στη φύση: Αναπαράσταση εικόνας (θέμα Διατροφή) με φυσικά υλικά» 

Β ομάδα 

10:30- 11:30  Δασκαλάκης Παύλος, Υπεύθυνος ΚΠΕ Ιεράπετρας, Μυλωνάκης Ευστράτιος, Αναπληρωτής ΚΠΕ Ιεράπετρας. Βιωματικό εργαστήριο «Αντιπαράθεση απόψεων» 

Α ομάδα

10:30-11:30   Παιδαγωγική ομάδα του ΚΠΕ Αρχανών  (Γκιουρέμου Καλλιόπη,  Φρίντα Κριτσωτάκη, Μπαγιάτη Ειρήνη, Στέργιος Χατζάκης) «Τέχνη στη φύση: Αναπαράσταση εικόνας (με θέμα Διατροφή) με φυσικά υλικά» 

11:30-11:50 Διάλειμμα (Καφές-Μπουφές)

11:50 -13:30 «Κυνήγι Θησαυρού στις Αρχάνες» Βιωματική Δραστηριότητα από την Παιδαγωγική ομάδα του ΚΠΕ Αρχανών. (Σφακιανάκη Μαρία, Γκιουρέμου Καλλιόπη,  Κριτσωτάκη Φρίντα, Μπαγιάτη Ειρήνη, Στέργιος Χατζάκης)