• Ελληνικά
  • English

full logo

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρχανών - Ρούβα - Γουβών διοργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα και επιμορφωτικές δράσεις για μαθητές και εκπαιδευτικούς με θέματα από την Εκπαίδευση για την Αειφορία, στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΚΠΕ)-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» και του υποέργου 2, Άξονας προτεραιότητας 6, στις περιφέρειες σε μετάβαση και μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

NEWS arrow PROGRAMS arrow ΜΙΝΩΑΣ

 
 
 
 
 
 
ΜΙΝΩΑΣ

«Ταξιδεύοντας με τους Μινωίτες: ας δούμε… ας ακούσουμε… ας γευτούμε» (Μονοήμερο)

         Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και ΕΕΕΕΚ

Στόχος είναι να μάθουν τα παιδιά ν΄ αγαπούν, να σέβονται και να υπερασπίζονται την πολιτιστική μας κληρονομιά. Ακόμα, να γνωρίσουν το ευρύτερο ιστορικό και αρχαιολογικό περιβάλλον της περιοχής στην οποία βρίσκεται το ΚΠΕ και να αντιληφθούν ότι οι δραστηριότητες των αρχαίων κατοίκων ήταν συμβατές με το φυσικό τους περιβάλλον.

Στάδια υλοποίησης του προγράμματος*

Προβολή παρουσίασης - συζήτηση

Παρασκευή μινωικής σούπας. Δείτε τη συνταγή εδώ.

Παρασκευή υδρόμελου

Δεκατιανό

Κατασκευή σφραγίδας

Υφαντική

Δραματοποίηση - Θεατρικό ή

Μινωικά παιχνίδια

Έξοδος στο πεδίο: εκπαιδευτική επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο των Αρχανών

Αξιολόγηση

*Σημείωση: τα στάδια είναι ενδεικτικά, όλα τα προγράμματα του ΚΠΕ προσαρμόζονται ανάλογα με την ηλικία και τις απαιτήσεις της εκάστοτε μαθητικής ομάδας.