• Ελληνικά
  • English

full logo

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρχανών - Ρούβα - Γουβών διοργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα και επιμορφωτικές δράσεις για μαθητές και εκπαιδευτικούς με θέματα από την Εκπαίδευση για την Αειφορία, στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΚΠΕ)-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» και του υποέργου 2, Άξονας προτεραιότητας 6, στις περιφέρειες σε μετάβαση και μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

HOME arrow MEETINGS-SEMINARS arrow 2020-2021 arrow ΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 
 
 
 
 
 
"ΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ"

 ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται στη χώρα μας μια συχνότητα έντονων πλημμυρικών φαινομένων με επακόλουθες ανθρώπινες απώλειες, υλικές καταστροφές και αλλοίωση του τοπίου. Ως εκπαιδευτική κοινότητα, και μετά από πρόταση του ΚΠΕ Μουζακίου, επιχειρήσαμε να μελετήσουμε το συγκεκριμένο θέμα εξετάζοντας τις αιτίες που οδηγούν σε αυτά τα φαινόμενα, τις ανθρώπινες παρεμβάσεις, τα μέτρα που οφείλει να λαμβάνει η πολιτεία, τις διεθνείς συμβάσεις και τη σχέση με τους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης, συστήνοντας την ομάδα “ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑΣ.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στις 05 Ιουνίου 2021, μέλη της ομάδας “ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑΣ” και συγκεκριμένα: η Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ΔΔΕ Αχαΐας, η Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ΔΔΕ Β΄ Αθήνας,  η Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπ/σης ΔΠΕ Δυτ. Θεσσαλονίκης και τα ΚΠΕ Αρχανών - Ρούβα - Γουβών, Ελευθερίου Κορδελιού και Βερτίσκου, Καλαμάτας, Καστοριάς, Κρεστένων, Μολάων και Μουζακίου διοργανώνουν εξ αποστάσεως επιμορφωτικό σεμινάριο την Τετάρτη 02 Ιουνίου 2021 , ώρες 18.00-21.00, με θέμα:«Πλημμυρικά φαινόμενα και Εκπαίδευση». Δείτε περισσότερα εδώ.

Αιτήσεις μέχρι τις 28-5-2021 στη φόρμα: https://forms.gle/5S3kdm5WPkZpnaGZ