• Ελληνικά
  • English

full logo

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρχανών - Ρούβα - Γουβών διοργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα και επιμορφωτικές δράσεις για μαθητές και εκπαιδευτικούς με θέματα από την Εκπαίδευση για την Αειφορία, στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΚΠΕ)-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» και του υποέργου 2, Άξονας προτεραιότητας 6, στις περιφέρειες σε μετάβαση και μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

HOME arrow PROGRAMS arrow ΔΙΑΤΡΟΦΗ

 
 
 
 
 
 
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

 «Απ' το περβόλι έρχομαι, και στην τροφή μας...έλα!»

Μονοήμερο πρόγραμμα 

Για μαθητές/μαθήτριες Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου/ΕΠΑΛ

Βασικοί στόχοι του προγράμματος είναι  οι μαθητές/μαθήτριες να γνωρίσουν ότι η διατροφή είναι καθοριστικός παράγοντας για την καλή υγεία, αλλά και να γνωρίσουν ότι υπάρχει ένα πλήθος ειδών διατροφής που παράγονται στον τόπο τους και επιλέγοντάς τα στηρίζουν την τοπική οικονομία. Επιπλέον, να ενημερωθούν για τους τρόπους καλλιέργειας των φυτών και το πώς επηρεάζουν τη διατροφή μας. Να εργαστούν σε ομάδες, να παρατηρήσουν, να συγκρίνουν και να αποκτήσουν γνώσεις και καινούριες εμπειρίες. Τέλος, να απολαύσουν την ομορφιά του φυσικού περιβάλλοντος και να κατανοήσουν ότι, αφού η τροφή μας προέρχεται από αυτό, προστατεύοντάς το, στην ουσία προστατεύουμε την τροφή μας και τον εαυτό μας.

Στάδια υλοποίησης*

Παιχνίδια γνωριμίας και ενδυνάμωσης της ομάδας

Προβολή παρουσίασης: η σημασία της διατροφής για την υγεία μας

Προετοιμασία υγιεινού δεκατιανού - Διάλειμμα 

Παιχνίδι: υπολογίζοντας τα τροφοχιλιόμετρα της καθημερινής μας διατροφής

Παιχνίδι: "Πάμε για ψώνια;"επιλέγοντας προϊόντα στο σούπερ μάρκετ με κριτήριο το είδος της συσκευασίας και τις πληροφορίες που αναγράφονται

Φύτευση: "Το δικό μου φυτό για τον δικό μου λαχανόκηπο"

Παρασκευή παραδοσιακών χειροποίητων ζυμαρικών (μακαρόνια σκιουφιχτά)

Αξιολόγηση του προγράμματος

*Σημείωση: τα στάδια είναι ενδεικτικά, όλα τα προγράμματα του ΚΠΕ προσαρμόζονται ανάλογα με την ηλικία και τις απαιτήσεις της εκάστοτε μαθητικής ομάδας.