• Ελληνικά
  • English

full logo

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρχανών - Ρούβα - Γουβών διοργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα και επιμορφωτικές δράσεις για μαθητές και εκπαιδευτικούς με θέματα από την Εκπαίδευση για την Αειφορία, στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΚΠΕ)-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» και του υποέργου 2, Άξονας προτεραιότητας 6, στις περιφέρειες σε μετάβαση και μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

ΝΕΑ arrow ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

 
 
 
 
 
 
Προγράμματα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ Κ.Π.Ε. ΑΡΧΑΝΩΝ

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρχανών υλοποιούνται με τη βιωματική, επικοινωνιακή μέθοδο διδασκαλίας και στηρίζονται στη διαθεματικότητα και τη διεπιστημονικότητα και στις βασικές αρχές της Εκπαίδευσης για την Αειφορία.

Οι δραστηριότητες διαφοροποιούνται ανάλογα με τη βαθμίδα της εκπαίδευσης. Η σειρά των δραστηριοτήτων είναι ενδεικτική και μπορεί να διαφοροποιηθεί ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε προγράμματος (ώρα άφιξης - αναχώρησης του σχολείου, καιρικές συνθήκες κ.ά.). Τέλος, το είδος του δεκατιανού επιλέγεται ανάλογα με τις συνθήκες και τη δομή του προγράμματος.

 

Εναλλακτικός Τουρισμός; Φυσικά! (Τουρισμός και περιβάλλον)

Ταξιδεύοντας με τους Μινωίτες ας δούμε… ας ακούσουμε… ας γευτούμε…

Η Βιοποικιλότητα στην περιοχή μας

Μα δεν υπάρχουν καθόλου σκουπίδια; Ανακυκλώνω κι επιβιώνω!

Ένα τσαμπί σταφύλι διηγείται την ιστορία του

Ελιά: Είμαι του Ήλιου η θυγατέρα η πιο απ’όλες χαϊδευτή

Ελιά: Έφταξ’ ο καιρός καλέ, που πέφτουν οι ελιές και τα λιόφυτα θα πιάσουν πάλι οι κοπελιές

Το χάσμα π’ άνοιξ’ ο σεισμός ευθύς εγιόμισ’ άνθη… (Αντισεισμική προστασία)

Εξοικονομώ ενέργεια. Ο πλανήτης φτάνει για όλους

Ηράκλειο.Η πόλη με τα κρυμμένα μυστικά

Ίχνη στο νερό