• Ελληνικά
  • English

full logo

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρχανών - Ρούβα - Γουβών διοργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα και επιμορφωτικές δράσεις για μαθητές και εκπαιδευτικούς με θέματα από την Εκπαίδευση για την Αειφορία, στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΚΠΕ)-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» και του υποέργου 2, Άξονας προτεραιότητας 6, στις περιφέρειες σε μετάβαση και μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

HOME arrow PROGRAMS arrow ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

 
 
 
 
 
 
Εξοικονομώ Ενέργεια

«Εξοικονομώ Ενέργεια. Ο πλανήτης φτάνει για όλους»

Μονοήμερο πρόγραμμα

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές Ε΄και ΣΤ΄ Δημοτικού, όλων των τάξεων του Γυμνασίου και Λυκείου

Στόχοι του προγράμματος είναι να κατανοήσουν οι μαθητές/μαθήτριες ότι η ενέργεια που προέρχεται από τα ορυκτά καύσιμα είναι πεπερασμένη και ότι η διαχείρισή της πρέπει να γίνεται μέσα από σωστές πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης. Επιπλέον,να εξοικειωθούν με την έννοια του οικολογικού αποτυπώματος και να γνωρίσουν πώς, με απλές αλλαγές στις καθημερινές συνήθειες, μπορούν να επιτύχουν σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας. Παράλληλα, καλύπτονται ζητήματα που αφορούν τα αίτια και τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης/αλλαγής.

Στάδια υλοποίησης του προγράμματος*

Προβολή παρουσίασης

Παιχνίδια γνωριμίας και ενδυνάμωσης της ομάδας

Δραστηριότητα: "Η χοντρή κουβέρτα της Γης"

Παιχνίδι πηγών ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ / Το παιχνίδι της ΔΕΗ / Προσανατολισμός σπιτιού

Δεκατιανό

Παιχνίδι κλιματικής αλλαγής

Αξιολόγηση

*Σημείωση: τα στάδια είναι ενδεικτικά, όλα τα προγράμματα του ΚΠΕ προσαρμόζονται ανάλογα με την ηλικία και τις απαιτήσεις της εκάστοτε μαθητικής ομάδας.